Održana izvještajna skupština i prozivka

27.02.2020. – I ova godina započela je radno kada su u pitanju aktivnosti iz SD RVI Kakanj 92. Održane su dvije sjednice Upravnog Odbora, Izvještajna Skupština , a izvršena je i prozivka u klubu sjedeće odbojke OKI Kaknj 92

Nakon sjednica UO SD RVI Kakanj 92 uslijedila je februarska Izvještajna skupština, na kojoj su usvojeni zvještaji iz 2019. godine i planovi za 2020.godinu. U izvještaju je vidljivo da su postignuti zacrtani sportski planovi, a to su osvojene dvije medalje na Kantonalnim prvenstvima u stonom tenisu i kuglanju za osobe sa invaliditetom.

OKI Kaknj92 je sezonu završio na četvrtom mjestu Prve lige BiH u sjedećoj odbojci. Osvajači su dva prva mjesta na pozivnim turnirima,jedno drugo i jedno treće mjesto. Finansirali su se može se reći 100% iz Budžetskih sredstava Općine Kakanj i ZE-DO Kantona. Ali vrijedno je istaći da su imali potporu Tvornice Cementa Kakanj i DSM Trade Kakanj.

U 2020. godini slijede takmičenja po kalendaru Federalnog sportskog saveza osoba sa invaliditetom i već koncem Marta slijedi općinsko prvenstvo u streljaštvu,kako bi se selektirale ekipa za Kantonalno prvenstvo u streljaštvu sredinom Aprila mjeseca.

Izvršena je i prozivka u OKI Kakanj 92, koji je već počeo sa trenažnim procesom, koji će se nastaviti i tokom mjeseca marta, kada će se uzeti učešće na Međunarodnom turniru u sjedećoj odbojci u Zenici, gdje je domaćin KSO Bosna iz Zenice.

Nastavak prvenstva počinje poslijednjeg vikenda u martu kada naši odbojkaši gostuju u Banovićima, a potom i u Mostaru.

Prozivci OKI Kakanj su prisustvovali i kantonalni ministari za boračka pitanja Fahrudin Čolaković i ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Mirnes Bašić, načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo, predsjednik Skupštine Salih Hasagić,prijatelj kluba Rešad Merdić, kao i direktor Gimnazije“ Muhsin Rizvić“, Maid Goralija.

U nastavku sezone OKI Kakanj 92 će igrati na novoj taraflex podlozi,kao i sa novim Molten loptama,zahvaljujući podršci Vlade ZDK,kao i Općine Kakanj.

Na prozivci je iskorištena prilika da se pored Vlade ZDK,Općine Kakanj istakne i podrška TC Kakanj i DSM Trade Kakanj.