Održana prozivka u OKI Kakanj

09.09.2019. – Počele su priprme, a do kraja godine planirano je učešće na nekoliko turnira, kantonalnih i državnih takmičenja

Sportsko društvo RVI Kakanj 92, svoje aktivnosti za nastupajuću sezonu,započelo je sa tri održane sjednice Upravnog Odbora, nastupum stonoteniserske sekcije osoba sa invaliditetomu Brezi, a obavljena je i prozivka u Odbojkaškom klubu invalida Kakanj 92.

Odbojkaši sjedeće odbojke svoje prvenstvo započinju prvog vikenda u mjesecu Oktobru,a na prozivci, koja je održana u novoj B sali sportske dvorane, prezentovana je nova opreme, obavljeni razgovori i saopšten proces pripremnog perioda.

Igračima i stručnom štabu obratio se Salih Hasagić, predsjednik Skupštine, koji je zaželio uspješnu novu sezonu 2019/20 i najavio veći stepen organizovanja u klubu. Istakao je da rezultat jest bitan: „Zato se i takmičimo, ali je bitnije da sačuvamo jedinstvo i u pobjedi i u porazu, a važan cilj nam je omasovljenje invalidske populacije u svrhu psihofizičke rehabilitacije“, naglasio je Hasgić.

Tok priprema je prezentirao trener OKI Kakanj 92 Hajrudin Zekić, a pored trenažnog procesa koji će se održavati u sali Gimnazije Muhsin Rizvić, dogovoreni su nastupi na međunarodnim turnirima u Zavidovićima i G.Fakufu/Uskoplju. Na istim će se ekipa OKI Kakanj 92 sastati sa IOK Banja Luka, IOK Marsonija iz Sl.Broda,dok su potencijalni suparnici na turniru u Zavidovićima i ekipe KSO Sisak iz Siska, kao i ekipa Jedinstvo Boće-Brčko.

Na turniru u G.Vakufu/Uskoplju pored OKI Kakanj 92 nastupiće i ekipe Novske iz R Hrvatske, Neretva Mostar, Vitez, SKISO Breza 304 i domaćin Sloga.

Prozivci su se odazvali svi igrači na koje računa stručni štab, a Iz opravdanih razloga istoj nisu prisustvovali: Mašić Almin i Abdel Fazlić /radna obaveza/ , dok su prisutni bili: Haračić Jasmin, Trako Mukades, Plasto Nermin, Zečević Emir, Beganović Elvedin,Dautbašić Hariz, Mehinović Samir, Kovač Mirnes, Brkić Malik, Imamović Ševko.

Do kraja godine predstoji, kada su u pitanju sekcije SD RVI Kakanj 92, kantonalna prvenstva u stonom tenisu u Varešu, šahovsko kantonalno prvenstvo u Brezi, kao i državno prvenstvo za osobe sa invaliditetom u kuglanju,koje će se održati u kakanjskoj kuglani.