OPĆINSKO PRVENSTVO U STRELJAŠTVU ZA OSOBE SA INVALIDITETOM

Po planu i programu rada Sportskog društva ratnih vojnih invalida Kakanj 92,za 2017.godinu,9.  Februara u streljani Streljačke družine Kakanj, održano je Općinsko prvenstvo za osobe sa invaliditetom.

Tehnički organizator bila je Streljačka družina Kakanj u saradnji sa streljačkom sekcijom SD RVI KAKANJ 92.

Plasman na Kantonalno prvenstvo u streljaštvu za osobe sa invaliditetom,koje će se održati 04.Marta ove godine u Visokom, plasirali su se Ekredin Helja, Hajrudin Zekić.Jasmin Haračić i Nermin Plasto.

Takmičenje je održano u tri kategorije:

 1. SH1-povreda donjih ekstremiteta;
 2. SH2-povrede gornjih ekstremiteta i
 3. Opšta kategorija invaliditeta.

Konačni plasman u sve tri kategorije je:

 1. Ekredin Helja – 144
 2. Hajrudin Zekić – 97
 3. Jasmin Haračić – 93
 4. Nermin Plasto – 89
 5. Emir Zečević – 79
 6. Almin Mašić – 74
 7. Nedžad Merdić – 50
 8. Elvedin Beganović – 44
 9. Samir Mehinović – 3

Nakon Kantonalnog prvenstva u streljaštvu koje će se održati 04.Marta u Visokom, 11. Marta održat će se  Kantonalno prvenstvo u kuglanju osoba sa invaliditetom, čiji je domaćin SD RVI Kakanj 92 u saradnji sa Kulturno sportskim centrom Kakanj i kuglaškim klubom Kakanj, dok će 18.Marta Maglaj biti domaćin Kantonalnog prvenstva u malom nogometu za osobe sa invaliditetom.

Iz Sportskog društva ratnih vojnih invalida Kakanj 92 poručuju da pored navedenih takmičenja,krajem Februara počinju i pripreme Odbojkaškog kluba invalida u sjedećoj odbojci za nastavak sezone u prvoj ligi BiH, a 15.Februara zakazana je i Skupština društva.