POČELA SEZONA I ZA SD RVI KAKANJ 92

Sportsko društvo RVI Kakanj 92 u prošloj sedmici, takmičarski je nastopala u dvije sportske discipline. Učestvovali su na Kantonalnom prvenstvu u šahu, a počelo je i novo prvenstvo u sjedećoj odbojci.

Šahisti treći u Kantonu

Šahovska sekcija SD RVI Kakanj 92, i odbojkaši sjedeće odbojke imali su posljednji vikend svoje takmičarske aktivnosti. Na Kantonalnom prvenstvu koje je održano u Maglaju, šahisti su u ukupnom plasmanu bili treći i osvojili bronzana odličja.U pojedinačnoj konkurenciji srebreni je bio Senad Sejmenović, a bronzani Selver Penjo. Zasluge za ukupno treća mjesto na ovom prvenstvu pripadaju i Muhamedu Eroviću, kao i Uzeiru Gačiću. Inače, na prvenstvu je učestvovalo devet ekipa iz našeg Kantona sa 32 takmičara.
Na prošlom Kantonalnom prvenstvu, koje je održano u Olovu, bili smo drugi,a u pojedinačnoj imali i jedno zlato,ovaj put na prvoj ploči nije bilo Samira Hajdarevića, zbog učešća na jednom prestižnom turniru u Tešnju, ali i sudije su nam bukvalno uzele drugo mjesto. Sve u svemu zadovoljan sam plasmanom u odnosu na situaciju koja je vladala na turniru, istakao je kapiten ekipe Senad Sejmenović.

U dva kola jedan bod

Odbojkaši kluba invalida Kakanj 92, u prva dva kola Prve lige BiH u sjedećoj odbojci imali su okršaje sa povratnicima iz Premier lige ,ekipama Zavidovića i Ilidže.

U prvoj utakmici koja je odigrana 11.10./četvrtak/ na gostovanju u Zavidovićima i pored vodstva u setovima od 0:2, pretrpjeli smo poraz od 3:2. Poraz nam i nije teško pao, koliko pritisak na suđenje i puno polemike domaćih igrača sa sudijama, koje je i naše igrače uvuklo u raspravu, što je na koncu rezultiralo i javnim opomenama igrača Fazlića, riječi su najstarijeg člana OKI Kakanj 92 Nermina Plaste.

U drugom kolu koje se igralo tri dana kasnije u sali Gimnazije Muhsin Rizvić, dočekan je još jedan povratnik iz elitnog ranga, ekipa OKI Ilidža. Ponovljena je dobra igra iz Zavidovića, ali to nije bilo dovoljno da se zaustave gosti sa Ilidže, koji imaju ambiciju brzog povrtaka u Premier ligu.

Rezultatski gledano pobjeda od 0:3 gostiju sa ilidže zvuči kao laka, međutim igrala se dinamična i brza odbojka sa obe strane, gdje su gosti imali više sreće i nose zasluženo tri boda iz Kaknja. Po setovima to je izgledalo ovako: 23:25; 23:25,da bi nešto lakše treći set gosti priveli kraju rezultatom 16:25.
Odbojkaše OKI Kakanj 92 u trećem kolu očekuje kantonalni derbi protiv ekipe Bosne iz Zenice koja se igra u petak 19.10. sa početkom u 18:00 sati u Zenici, dok malonogometaše iz SD RVI KAKANJ 92 očekuje Kantonalno prvenstvo u Varešu.