-

Izvještaj

Na otvaranju sezone Prve lige BiH u sjedećoj odbojci u Kakanjskoj Gimaziji satali su se stari rivali OKI Kakanj i Tigar iz Banovića.Kakanjci su ubilježili tri boda uz jako dobro pruženu partiju.

 

Tokom cijelog susreta kakanjski odbojkaši su dominirali,posebno u prvom setu koji su riješili u svoju korist 25:13. Konstantno vodstvo imali su i u drugom setu,jer  je rezultat na drugom tehničkom tajmautu glasio 16:13,a do kraja seta gosti su ubilježili još samo četri poena, tako da je ovaj set završen 25;17 i vodstvo OKI Kakanj u ovom meču 2:0.

 

Da su u ovom meču više željeli pobjedu i djelovali sviježije odbojkaši iz Kaknja vidi se i iz činjenice da su gosti iz Banovića prvi put došli u vodstvo tek u trećem set kod rezultata 2;3,, nastavak je uglavnom bio u igri poen za poen do rezultata 15:15, kada kakanjci na drugi tehnički odlaze sa prednošću od 16:15. Do kraja seta su dozvolili gostima iz Banovića da ostvare još tri poena , i ovaj set je završen 25:18, i pobjedu za OKI Kakanj 3:0.

 

Utakmica je bila fer i korektna, kao i svaka kada su upitanju ova dva kluba. Gostima iz Banovića su nedostajala dva igrača, dok smo mi bili uskračeni za Nermina Plastu zbog radnih obaveza. Moji odbojaši su djelovali svježije i željeli su ovu pobjedu u rudarskom derbiju što su većom borbenošću pokazali i na terenu. Ovo je tek prvo kolo i pred nama je još veliki broj utakmica i izazova, a nadamo se da ćemo ovu polusezonu završiti sa većim brojem bodova u odnosu na prošlu godinu. Slijedi nam utakmica sa jako dobrom Neretvom iz Mostara u narednom kolu (12.10.2019)  i  Kantonalno prvenstvo u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom koje će se održati u Varešu – izjavio je Hajrudin Zekić.
 

OKI KAKANJ 92:
Jasmin Haračić, Mukades Trako, Emir Zečević, Samir Mehinović, Malik Brkič, Mirnes Kovač, Elvedin Beganović, Ševko Imamović, Abdel Fazlić, Almin Mašić i trener Hajrudin Zekić
IOK TIGAR BANOVIĆI:
Mujaga Bešović, Ibrahim Delić, Sehudin Huskić, Redžo Kadrić, Edis lačić i Nijaz Hodžić

Detalji

Datum Vrijeme League Sezona Kolo
Oktobar 5, 2019 12:00 Prva liga BiH 2019/20 1

Mjesto odigravanja utakmice

Gimnazija "Muhsin Rizvić" Kakanj

Rezultat

Ekipa123Rezultat
OKI Kakanj 922525253
IOK Tigar 1191317180

OKI Kakanj 92

Poena Grešaka Servis greške Ustajanja Dodir mreže Žuti karton Crveni karton
0000000

IOK Tigar 119

Poena Grešaka Servis greške Ustajanja Dodir mreže Žuti karton Crveni karton
0000000

Start a Conversation

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *